Teekay verwerft een participatie van 50% in twee Exmar LNG-schepen:

Excelsior (LNGRV - bouwjaar 2005) en Excalibur (conventionele LNG - bouwjaar 2002). De transactie zal ingaan per 1 september 2010.

Beide schepen zijn op lange termijn bevracht door Excelerate Energy. Exmar blijft het beheer en de uitbating van de schepen verzekeren. De transactie zal een winst van nagenoeg USD 52 miljoen opleveren.

De netto verkoopprijs voor de transactie zal ongeveer USD 70 miljoen bedragen, verdeeld in USD 35 miljoen cash en ongeveer 1.050.000 genoteerde Teekay (TGP) aandelen. Bovendien zal de schuldenlast van Exmar hierdoor voor meer dan USD 104 miljoen verminderen.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Investeren in Exmar kan speculatief zijn, hoewel er een aantal positieve factoren in het voordeel van het bedrijf pleiten. Ik heb nog steeds een advies kopen met een koersdoel van 7,50 euro."

Teekay verwerft een participatie van 50% in twee Exmar LNG-schepen: Excelsior (LNGRV - bouwjaar 2005) en Excalibur (conventionele LNG - bouwjaar 2002). De transactie zal ingaan per 1 september 2010. Beide schepen zijn op lange termijn bevracht door Excelerate Energy. Exmar blijft het beheer en de uitbating van de schepen verzekeren. De transactie zal een winst van nagenoeg USD 52 miljoen opleveren. De netto verkoopprijs voor de transactie zal ongeveer USD 70 miljoen bedragen, verdeeld in USD 35 miljoen cash en ongeveer 1.050.000 genoteerde Teekay (TGP) aandelen. Bovendien zal de schuldenlast van Exmar hierdoor voor meer dan USD 104 miljoen verminderen. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Investeren in Exmar kan speculatief zijn, hoewel er een aantal positieve factoren in het voordeel van het bedrijf pleiten. Ik heb nog steeds een advies kopen met een koersdoel van 7,50 euro."