Nyrstar kondigde vorige week aan dat het een aangepast voorstel aan CBH Resources Limited heeft gedaan met betrekking tot een mogelijke overname van dit bedrijf.

CBH is een in Australië gevestigd bedrijf dat actief is in minerale grondstoffen en genoteerd staat op de Australische beurs. Het produceert zink, lood en zilver afkomstig uit de Endeavour-mijn in Cobar, New South Wales en heeft een aantal vestigingen voor basismetalen in Australië.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het bod op CBH kadert in de strategie van Nyrstar, maar de afwerking van die strategie is verre van compleet. De doelstelling van het management is om binnen vijf jaar 50% van de benodigde concentraten uit eigen mijnen te halen. Op basis van de tijdens de voorbije maanden gedane overnames en commerciële overeenkomsten is dat momenteel ongeveer 21%. CBH kan daar ongeveer 10% aan toevoegen. Ik heb een advies opbouwen en verhoog het koersdoel van 11 naar 12 euro."

Nyrstar kondigde vorige week aan dat het een aangepast voorstel aan CBH Resources Limited heeft gedaan met betrekking tot een mogelijke overname van dit bedrijf. CBH is een in Australië gevestigd bedrijf dat actief is in minerale grondstoffen en genoteerd staat op de Australische beurs. Het produceert zink, lood en zilver afkomstig uit de Endeavour-mijn in Cobar, New South Wales en heeft een aantal vestigingen voor basismetalen in Australië. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het bod op CBH kadert in de strategie van Nyrstar, maar de afwerking van die strategie is verre van compleet. De doelstelling van het management is om binnen vijf jaar 50% van de benodigde concentraten uit eigen mijnen te halen. Op basis van de tijdens de voorbije maanden gedane overnames en commerciële overeenkomsten is dat momenteel ongeveer 21%. CBH kan daar ongeveer 10% aan toevoegen. Ik heb een advies opbouwen en verhoog het koersdoel van 11 naar 12 euro."