Dit is toe te schrijven aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen.

De activiteit Precious Metals Services bleef op een uitzonderlijk niveau presteren met betere bevoorradingsvoorwaarden en hogere metaalprijzen.

Op basis van de prestatie tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt

Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar. De recurrente EBIT voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen € 315 en € 335 miljoen.

Bernard Hanssens (Bank Degroof):"De beurs was tevreden over de resultaten van Umicore, evenals over het optrekken van de guidance. Ik handhaaf een neutraal advies."

Dit is toe te schrijven aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen. De activiteit Precious Metals Services bleef op een uitzonderlijk niveau presteren met betere bevoorradingsvoorwaarden en hogere metaalprijzen. Op basis van de prestatie tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar. De recurrente EBIT voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen € 315 en € 335 miljoen. Bernard Hanssens (Bank Degroof):"De beurs was tevreden over de resultaten van Umicore, evenals over het optrekken van de guidance. Ik handhaaf een neutraal advies."