De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan.

De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Dat is bemoedigend nieuws voor Umicore, want het bedrijf bewijst dat er nog groeimogelijkheden zijn in de sector van de lithium-ion batterijen. Ik heb een houdenadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 23 euro."

De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan. De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Dat is bemoedigend nieuws voor Umicore, want het bedrijf bewijst dat er nog groeimogelijkheden zijn in de sector van de lithium-ion batterijen. Ik heb een houdenadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 23 euro."