Hoge volumes droegen bij tot de organische groei van de geconsolideerde omzet met 23,9% terwijl ongunstige wisselkoerseffecten, voornamelijk in Venezuela, een negatief effect hadden van 6,7%.

Het wisselkoerseffect werd nagenoeg (-0,3%) geneutraliseerd op het niveau van de gezamenlijke omzet dankzij de sterke Braziliaanse Real. De organische groei van de gezamenlijke omzet bedroeg 21,2% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

Bekaert is actief in diverse sectoren. De grootste markten voor Bekaerts producten zijn de automobiel-, bouw- en energiesector.

Voor onze automobielactiviteiten bleef de vraag sterk in de opkomende markten; in de mature markten verbeterde de vraag na een lange periode van zwakke economische activiteit.

De bouwmarkten bleven onder druk staan terwijl de energiegerelateerde sectoren wereldwijd sterk bleven presteren voor diverse toepassingen, in het bijzonder voor wat betreft de oplossingen die gericht zijn op alternatieve energie.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Bekaert nam een sterke start in 2010, laat daar geen twijfels over bestaan. Het momentum is positief dankzij groei op de emerging markets en herstel in de geïndustrialiseerde landen. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor het aandeel en verhoog het koersdoel van 136 naar 140 euro."

Hoge volumes droegen bij tot de organische groei van de geconsolideerde omzet met 23,9% terwijl ongunstige wisselkoerseffecten, voornamelijk in Venezuela, een negatief effect hadden van 6,7%. Het wisselkoerseffect werd nagenoeg (-0,3%) geneutraliseerd op het niveau van de gezamenlijke omzet dankzij de sterke Braziliaanse Real. De organische groei van de gezamenlijke omzet bedroeg 21,2% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Bekaert is actief in diverse sectoren. De grootste markten voor Bekaerts producten zijn de automobiel-, bouw- en energiesector. Voor onze automobielactiviteiten bleef de vraag sterk in de opkomende markten; in de mature markten verbeterde de vraag na een lange periode van zwakke economische activiteit. De bouwmarkten bleven onder druk staan terwijl de energiegerelateerde sectoren wereldwijd sterk bleven presteren voor diverse toepassingen, in het bijzonder voor wat betreft de oplossingen die gericht zijn op alternatieve energie. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Bekaert nam een sterke start in 2010, laat daar geen twijfels over bestaan. Het momentum is positief dankzij groei op de emerging markets en herstel in de geïndustrialiseerde landen. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor het aandeel en verhoog het koersdoel van 136 naar 140 euro."