Daarom waren de vooruitzichten voor het volledige boekjaar zo belangrijk. De palmolieproductie zou die over 2009 niet overtreffen.

Het tweede trimester toonde een verbetering die zich vermoedelijk ook zal doorzetten in de tweede jaarhelft, die meestal agronomisch sterker is.

Deze neerwaartse tendens werd voor Agro Muko (-2,7%) in de Bengkulu provincie waargenomen naar het einde van het semester.

De uitzonderlijk hoge regenval in de eerste vier maanden van het jaar (meer dan het gemiddelde jaarvolume) heeft Hargy Oil Palms in Papoea-Nieuw-Guinea een erg moeilijke start bezorgd.

Weggespoelde bruggen en wegen bemoeilijkten het transport van de vruchten naar de fabrieken, en alhoewel de toestand zich geleidelijk normaliseerde voor de eigen plantages (-7,5%), bereiken vooral de verder afgelegen kleine boeren nog niet de normale oogstvolumes (-17,8%).

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Ik had mijn advies voor Sipef al opgetrokken met de cijfers op komst. Het advies bedraagt nu opbouwen, met een koersdoel van 56 euro."

Daarom waren de vooruitzichten voor het volledige boekjaar zo belangrijk. De palmolieproductie zou die over 2009 niet overtreffen. Het tweede trimester toonde een verbetering die zich vermoedelijk ook zal doorzetten in de tweede jaarhelft, die meestal agronomisch sterker is. Deze neerwaartse tendens werd voor Agro Muko (-2,7%) in de Bengkulu provincie waargenomen naar het einde van het semester. De uitzonderlijk hoge regenval in de eerste vier maanden van het jaar (meer dan het gemiddelde jaarvolume) heeft Hargy Oil Palms in Papoea-Nieuw-Guinea een erg moeilijke start bezorgd. Weggespoelde bruggen en wegen bemoeilijkten het transport van de vruchten naar de fabrieken, en alhoewel de toestand zich geleidelijk normaliseerde voor de eigen plantages (-7,5%), bereiken vooral de verder afgelegen kleine boeren nog niet de normale oogstvolumes (-17,8%). Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Ik had mijn advies voor Sipef al opgetrokken met de cijfers op komst. Het advies bedraagt nu opbouwen, met een koersdoel van 56 euro."