Dit recyclageproces combineert de mogelijkheden van het door Umicore ontwikkelde UHT-batterijrecyclageproces (ultra hoge temperatuur) met de competenties van Rhodia voor de raffinage van zeldzame aarden.

Het proces is geschikt voor het volledige gamma NiMH-batterijen, van draagbare toepassingen tot de batterijen voor hybride elektrische voertuigen.

Naar verwachting zal de eerste recyclage van zeldzame aarden tegen het einde van dit jaar plaatsvinden.

Het proces maakt de herwinning mogelijk van zeldzame aarden uit NiMH-batterijen, die in Umicore's nieuwe batterijrecyclagefabriek in Hoboken worden verwerkt.

Nadat het nikkel en ijzer van de zeldzame aarden zijn gescheiden, verwerkt Umicore de zeldzame aarden tot een hoogwaardig concentraat dat in de fabriek van Rhodia in La Rochelle (Frankrijk) wordt geraffineerd tot zeldzame aardmaterialen.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het advies opbouwen en het koersdoel van 42 euro voor Umicore blijven staan."

Dit recyclageproces combineert de mogelijkheden van het door Umicore ontwikkelde UHT-batterijrecyclageproces (ultra hoge temperatuur) met de competenties van Rhodia voor de raffinage van zeldzame aarden. Het proces is geschikt voor het volledige gamma NiMH-batterijen, van draagbare toepassingen tot de batterijen voor hybride elektrische voertuigen. Naar verwachting zal de eerste recyclage van zeldzame aarden tegen het einde van dit jaar plaatsvinden. Het proces maakt de herwinning mogelijk van zeldzame aarden uit NiMH-batterijen, die in Umicore's nieuwe batterijrecyclagefabriek in Hoboken worden verwerkt. Nadat het nikkel en ijzer van de zeldzame aarden zijn gescheiden, verwerkt Umicore de zeldzame aarden tot een hoogwaardig concentraat dat in de fabriek van Rhodia in La Rochelle (Frankrijk) wordt geraffineerd tot zeldzame aardmaterialen. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het advies opbouwen en het koersdoel van 42 euro voor Umicore blijven staan."