Deze bestond uit een bijdrage van respectievelijk €24 miljoen en €198 miljoen van het mijnbouw- en smeltsegment, en €(15) miljoen in het Andere en Eliminaties-segment.

Nyrstar bleef haar groeistrategie volgen. Deze is gericht op het selectief nastreven van opportuniteiten in de mijnbouw, waarbij de voorkeur uitgaat naar mijnen die haar bestaande smeltactiva en -markten waar er expertise en bewezen capaciteit bestaat ondersteunen.

In 2010 kocht Nyrstar 1,25 miljoen ton zink in concentraat van Talvivaara (Finland) in februari, de resterende 15% van de Coricancha-mijn (Peru) in juli, de Contonga- en Pucarrajo-mijn (Peru) in juli en daarna de activiteiten in Campo Morado (Mexico) in januari 2011.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Goede resultaten voor Nyrstar, terwijl het bedrijf het kapitaal verhoogt. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."

Deze bestond uit een bijdrage van respectievelijk €24 miljoen en €198 miljoen van het mijnbouw- en smeltsegment, en €(15) miljoen in het Andere en Eliminaties-segment. Nyrstar bleef haar groeistrategie volgen. Deze is gericht op het selectief nastreven van opportuniteiten in de mijnbouw, waarbij de voorkeur uitgaat naar mijnen die haar bestaande smeltactiva en -markten waar er expertise en bewezen capaciteit bestaat ondersteunen. In 2010 kocht Nyrstar 1,25 miljoen ton zink in concentraat van Talvivaara (Finland) in februari, de resterende 15% van de Coricancha-mijn (Peru) in juli, de Contonga- en Pucarrajo-mijn (Peru) in juli en daarna de activiteiten in Campo Morado (Mexico) in januari 2011. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Goede resultaten voor Nyrstar, terwijl het bedrijf het kapitaal verhoogt. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."