De grap die circuleerde was dat als zijn vrouw vroeg of hij nog koffie wilde hij een uur aan het woord was en zij dan nog niet wist of het ja of nee was.

Met Bernanke is er een andere manier van communiceren gekomen. Namelijk veel duidelijker en de markten laten weten wat er gaat gebeuren.

Het gegeven dat de centrale bank liet weten dat voor lange tijd de rente laag zal blijven is daar een voorbeeld van.

De voorzitter van de Europese centrale bank Mario Draghi is duidelijk een aanhanger van deze wijze van communiceren met de markten. "Whatever it takes" galmt nog duidelijk na op de markten. Ook de Japanse bank zegt heel duidelijk waar het beleid naar toe zal gaan.

De grap die circuleerde was dat als zijn vrouw vroeg of hij nog koffie wilde hij een uur aan het woord was en zij dan nog niet wist of het ja of nee was. Met Bernanke is er een andere manier van communiceren gekomen. Namelijk veel duidelijker en de markten laten weten wat er gaat gebeuren. Het gegeven dat de centrale bank liet weten dat voor lange tijd de rente laag zal blijven is daar een voorbeeld van. De voorzitter van de Europese centrale bank Mario Draghi is duidelijk een aanhanger van deze wijze van communiceren met de markten. "Whatever it takes" galmt nog duidelijk na op de markten. Ook de Japanse bank zegt heel duidelijk waar het beleid naar toe zal gaan.