In een speech voor de Economic Club of Washington stelde Bernanke dat de rente nog geruime tijd laag zal moeten blijven om de economische groei niet in gevaar te brengen.

Volgens Bernanke zal de economie het moeilijk blijven hebben, ook al herstelt ze van de recessie. De FED-voorzitter stelt nog "formidable headwinds" (formidabele tegenwind) in het vooruitzicht.

Bernanke ging zelfs zo ver om te stellen niet te kunnen garanderen dat er geen "double dip" recessie gaat komen. De kansen op een forse terugval zijn en blijven aanwezig.

De voornaamste knelpunten zijn volgens Bernanke het feit dat de werkloosheid erg hoog blijft en dat de kredietverlening door de banken nog steeds te wensen overlaat. Anderzijds is het wel zo dat de inflatie onder controle blijft, zodat de nood aan hogere rentevoeten voorlopig niet aanwezig is.

In 2010 verwacht Bernanke een matige economische groei, die de werkloosheid naar omlaag moet duwen. Die terugval in de werkloosheid zal echter wel trager dan verwacht verlopen.

In een speech voor de Economic Club of Washington stelde Bernanke dat de rente nog geruime tijd laag zal moeten blijven om de economische groei niet in gevaar te brengen. Volgens Bernanke zal de economie het moeilijk blijven hebben, ook al herstelt ze van de recessie. De FED-voorzitter stelt nog "formidable headwinds" (formidabele tegenwind) in het vooruitzicht. Bernanke ging zelfs zo ver om te stellen niet te kunnen garanderen dat er geen "double dip" recessie gaat komen. De kansen op een forse terugval zijn en blijven aanwezig. De voornaamste knelpunten zijn volgens Bernanke het feit dat de werkloosheid erg hoog blijft en dat de kredietverlening door de banken nog steeds te wensen overlaat. Anderzijds is het wel zo dat de inflatie onder controle blijft, zodat de nood aan hogere rentevoeten voorlopig niet aanwezig is. In 2010 verwacht Bernanke een matige economische groei, die de werkloosheid naar omlaag moet duwen. Die terugval in de werkloosheid zal echter wel trager dan verwacht verlopen.