Dat niveau is weliswaar bereikt, maar de vraag is of dit groeitempo in de huidige omstandigheden kan worden vastgehouden. De VS-economie is volgens Bernanke momenteel een randgeval.

Hij sluit daarom niet uit dat het programma voor de inkoop van staatsobligaties in een hogere versnelling zal worden gebracht. De tegenvallende werkloosheidscijfers voor november gaven alleszins een hint in die richting.

Bernanke verwacht echter geen nieuwe recessie in de Verenigde Staten. De FED-voorzitter is van mening dat sectoren als de bouw al zo zwak gestemd zijn dat ze nog nauwelijks kunnen verzwakken.

Dat niveau is weliswaar bereikt, maar de vraag is of dit groeitempo in de huidige omstandigheden kan worden vastgehouden. De VS-economie is volgens Bernanke momenteel een randgeval. Hij sluit daarom niet uit dat het programma voor de inkoop van staatsobligaties in een hogere versnelling zal worden gebracht. De tegenvallende werkloosheidscijfers voor november gaven alleszins een hint in die richting. Bernanke verwacht echter geen nieuwe recessie in de Verenigde Staten. De FED-voorzitter is van mening dat sectoren als de bouw al zo zwak gestemd zijn dat ze nog nauwelijks kunnen verzwakken.