Ben Bernanke verklaarde vorige week dat de FED in de loop van volgend jaar misschien de rente zal verhogen, maar een fors optrekken van de rente zit er volgens hem niet in. Het lijkt Bernanke onwaarschijnlijk dat de rente in de Verenigde Staten zal normaliseren.

Bernanke, 60 jaar oud, denkt zelfs dat zo'n normalisering niet zal gebeuren tijdens zijn leven. De gemiddelde rente over een langere periode bedraagt nu 4%. Zijn opvolger Janet Yellen heeft voorlopig nog geen commentaar gegeven over de uitspraken gedaan door Bernanke.

Ben Bernanke verklaarde vorige week dat de FED in de loop van volgend jaar misschien de rente zal verhogen, maar een fors optrekken van de rente zit er volgens hem niet in. Het lijkt Bernanke onwaarschijnlijk dat de rente in de Verenigde Staten zal normaliseren. Bernanke, 60 jaar oud, denkt zelfs dat zo'n normalisering niet zal gebeuren tijdens zijn leven. De gemiddelde rente over een langere periode bedraagt nu 4%. Zijn opvolger Janet Yellen heeft voorlopig nog geen commentaar gegeven over de uitspraken gedaan door Bernanke.