De voorzitter van de FED wordt namelijk Helicopter Ben genoemd omdat hij vers gedrukt geld in grote hoeveelheden over het financiële landschap uitstrooide. Van inflatiegevaar was volgens hem geen sprake, ook niet op het gevaar dat de inflatie te laag in plaats van te hoog zou uitvallen.

Hier lijkt de FED-president echter een denkfout te maken. Bernanke maakt zich geen zorgen over deflatie, maar zou dat moeten doen. Hij is er namelijk nooit in geslaagd om de doelstellingen van de FED, een inflatie in de buurt van het niveau van 2%, te bereiken. Deflatie zou dus wel eens eerder dan verwacht voor de deur kunnen staan.

De voorzitter van de FED wordt namelijk Helicopter Ben genoemd omdat hij vers gedrukt geld in grote hoeveelheden over het financiële landschap uitstrooide. Van inflatiegevaar was volgens hem geen sprake, ook niet op het gevaar dat de inflatie te laag in plaats van te hoog zou uitvallen. Hier lijkt de FED-president echter een denkfout te maken. Bernanke maakt zich geen zorgen over deflatie, maar zou dat moeten doen. Hij is er namelijk nooit in geslaagd om de doelstellingen van de FED, een inflatie in de buurt van het niveau van 2%, te bereiken. Deflatie zou dus wel eens eerder dan verwacht voor de deur kunnen staan.