Vorige week lagen zijn uitspraken echter meer in lijn met de Fed-groeiprognoses van 3,6-4,5% in 2012, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Bernanke ziet meer factoren die wijzen op een zelfgedragen herstel in consumentenbestedingen en bedrijfsinvesteringen in machines en software.

Eerder was de groei meer gebaseerd op fiscale en monetaire ondersteuning en voorraadopbouw. De voorzitter wees er op dat indien nodig en mogelijk, de rente zal worden verhoogd. Een andere toon dan eerder gesuggereerd.

Wel zal het meerdere jaren duren voordat het werkloosheidspercentage op een normaal niveau zal liggen. Daarmee is Bernanke wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorzichtiger dan een tijd geleden toen hij nog meende dat de werkloosheid binnen drie tot vier jaar een percentage van 5-6% van de beroepsbevolking zou bereiken.

Aan de andere kant wijst Bernanke ook op de plannen van ondernemingen om meer personeel aan te nemen en op de verbeterende werkgelegenheidsindices.

Vorige week lagen zijn uitspraken echter meer in lijn met de Fed-groeiprognoses van 3,6-4,5% in 2012, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Bernanke ziet meer factoren die wijzen op een zelfgedragen herstel in consumentenbestedingen en bedrijfsinvesteringen in machines en software. Eerder was de groei meer gebaseerd op fiscale en monetaire ondersteuning en voorraadopbouw. De voorzitter wees er op dat indien nodig en mogelijk, de rente zal worden verhoogd. Een andere toon dan eerder gesuggereerd. Wel zal het meerdere jaren duren voordat het werkloosheidspercentage op een normaal niveau zal liggen. Daarmee is Bernanke wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorzichtiger dan een tijd geleden toen hij nog meende dat de werkloosheid binnen drie tot vier jaar een percentage van 5-6% van de beroepsbevolking zou bereiken. Aan de andere kant wijst Bernanke ook op de plannen van ondernemingen om meer personeel aan te nemen en op de verbeterende werkgelegenheidsindices.