Het ziet er naar uit dat Bernanke zijn zin gaat krijgen, want de inflatie klopt opnieuw aan de deur. Dat heeft vooral te maken met de prijsstijgingen bij een aantal grondstoffen.

Niet alleen olie, maar ook rijst, sojabonen, tarwe, maïs en suiker zijn fors duurder geworden. Daardoor gaan de prijzen voor een aantal afgeleide producten op hun beurt stijgen.

Geschiedenis zal zich deze periode nog lang herinneren

Bruce Krasting vraagt zich af waar één man zoveel macht kan aan ontlenen. De geschiedenis zal zich deze periode nog lang herinneren en zich afvragen hoe het mogelijk was dat zoveel mensen de controle over de belangrijkste factoren in hun leven opgaven.

Krasting krijgt soms de indruk dat de financiële wereld Ben Bernanke tot hun nieuwe god heeft uitgeroepen. Bernanke is echter geen welwillende god, maar wel eentje die ons op langere termijn heel wat gaat kosten. De weldaden van de FED-man zullen dus geen lang leven beschoren zijn.

Het ziet er naar uit dat Bernanke zijn zin gaat krijgen, want de inflatie klopt opnieuw aan de deur. Dat heeft vooral te maken met de prijsstijgingen bij een aantal grondstoffen. Niet alleen olie, maar ook rijst, sojabonen, tarwe, maïs en suiker zijn fors duurder geworden. Daardoor gaan de prijzen voor een aantal afgeleide producten op hun beurt stijgen. Geschiedenis zal zich deze periode nog lang herinnerenBruce Krasting vraagt zich af waar één man zoveel macht kan aan ontlenen. De geschiedenis zal zich deze periode nog lang herinneren en zich afvragen hoe het mogelijk was dat zoveel mensen de controle over de belangrijkste factoren in hun leven opgaven. Krasting krijgt soms de indruk dat de financiële wereld Ben Bernanke tot hun nieuwe god heeft uitgeroepen. Bernanke is echter geen welwillende god, maar wel eentje die ons op langere termijn heel wat gaat kosten. De weldaden van de FED-man zullen dus geen lang leven beschoren zijn.