Op basis van die bevindingen heeft hij geprobeerd om een oplossing te formuleren voor de crisis die de Verenigde Staten trof na het omvallen van Lehman Brothers in 2008. Volgens de bekende columnist Mark Spitznagel heeft Bernanke zijn les echter niet goed geleerd.

Bernanke heeft een monetaristische politiek gevoerd, gebaseerd op intensieve interventies. Precies dezelfde fout werd in de nasleep van de Great Depression gemaakt. Volgens Spitznagel heeft Bernankel de crisis veroorzaakt en niet opgelost door zijn politiek van interventionisme.

Op basis van die bevindingen heeft hij geprobeerd om een oplossing te formuleren voor de crisis die de Verenigde Staten trof na het omvallen van Lehman Brothers in 2008. Volgens de bekende columnist Mark Spitznagel heeft Bernanke zijn les echter niet goed geleerd. Bernanke heeft een monetaristische politiek gevoerd, gebaseerd op intensieve interventies. Precies dezelfde fout werd in de nasleep van de Great Depression gemaakt. Volgens Spitznagel heeft Bernankel de crisis veroorzaakt en niet opgelost door zijn politiek van interventionisme.