Een wat kromme redenatie, aldus Steentjes. Alsof beleggers die eerst in de veilige staatsleningen van de VS zijn gestapt dat geld in de hoog risicovolle EM hebben belegd en het nu andersom doen. Maar de financiële markten staan niet bekend om het scheiden van oorzaak en gevolg.

Wat is dan de verklaring voor de paniek die er in de EM rondwaart? Als we kijken naar wat er wereldwijd gebeurt dan valt op dat het specifiek is en niet globaal.

Zo wordt een land als Rusland nauwelijks getroffen door de problemen. De Russische roebel is de afgelopen twee maanden nauwelijks in waarde veranderd.

Volgens sommigen komt dat door de redelijke stabiele olieprijs. Een grondstof die belangrijk is voor Rusland. Dat kan een verklaring zijn, maar waarom daalt een munt als de Noorse kroon, toch ook afhankelijk van de olieprijs, dan wel fors.

Een wat kromme redenatie, aldus Steentjes. Alsof beleggers die eerst in de veilige staatsleningen van de VS zijn gestapt dat geld in de hoog risicovolle EM hebben belegd en het nu andersom doen. Maar de financiële markten staan niet bekend om het scheiden van oorzaak en gevolg. Wat is dan de verklaring voor de paniek die er in de EM rondwaart? Als we kijken naar wat er wereldwijd gebeurt dan valt op dat het specifiek is en niet globaal. Zo wordt een land als Rusland nauwelijks getroffen door de problemen. De Russische roebel is de afgelopen twee maanden nauwelijks in waarde veranderd. Volgens sommigen komt dat door de redelijke stabiele olieprijs. Een grondstof die belangrijk is voor Rusland. Dat kan een verklaring zijn, maar waarom daalt een munt als de Noorse kroon, toch ook afhankelijk van de olieprijs, dan wel fors.