Dit jaar was het anders. Natuurlijk waren veel financiële journalisten afgereisd naar Jackson Hole. Maar een aantal centrale bankiers ontbraken. En niet de minste.

Allereerst natuurlijk Ben Bernanke. Reeds in april gaf hij aan niet te komen. Daarnaast was de grote afwezige ook Mario Draghi. De Europese centrale bank president stelde dat het niet in zijn agenda paste.

Een andere afwezige was Alexandre Tombini. De centrale bank president had wel gereserveerd maar gaf de voorkeur eraan om in Brazilië te blijven.

Niet onlogisch omdat vrijdag door hem een interventieprogramma werd aangekondigd van $ 60 mrd. Net als vele andere munten uit de opkomende landen stond de Braziliaanse real onder druk. Sinds het begin van het jaar is de munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 20% gedaald.

Dit jaar was het anders. Natuurlijk waren veel financiële journalisten afgereisd naar Jackson Hole. Maar een aantal centrale bankiers ontbraken. En niet de minste. Allereerst natuurlijk Ben Bernanke. Reeds in april gaf hij aan niet te komen. Daarnaast was de grote afwezige ook Mario Draghi. De Europese centrale bank president stelde dat het niet in zijn agenda paste. Een andere afwezige was Alexandre Tombini. De centrale bank president had wel gereserveerd maar gaf de voorkeur eraan om in Brazilië te blijven. Niet onlogisch omdat vrijdag door hem een interventieprogramma werd aangekondigd van $ 60 mrd. Net als vele andere munten uit de opkomende landen stond de Braziliaanse real onder druk. Sinds het begin van het jaar is de munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 20% gedaald.