Roberto D'Alimonte, professor politieke wetenschappen aan Luiss University in Rome, waarschuwt dat het Italiaans politiek landschap steeds ingewikkelder wordt. De Liga Noord, de coalitiepartner van Berlusconi tijdens zijn drie regeringen, weigert de veteraan nog te ondersteunen.

Daarmee bevindt Berlusconi zich met de rug tegen de muur, maar krijgt tegens Mario Monti de zwarte piet toegespeeld. De druk op Monti, momenteel 69 jaar oud, om zich in de verkiezingsstrijd te storten, is daardoor toegenomen. Monti leidt momenteel als technocraat de Italiaanse regering, maar heeft zijn ontslag ingediend.

Roberto D'Alimonte, professor politieke wetenschappen aan Luiss University in Rome, waarschuwt dat het Italiaans politiek landschap steeds ingewikkelder wordt. De Liga Noord, de coalitiepartner van Berlusconi tijdens zijn drie regeringen, weigert de veteraan nog te ondersteunen. Daarmee bevindt Berlusconi zich met de rug tegen de muur, maar krijgt tegens Mario Monti de zwarte piet toegespeeld. De druk op Monti, momenteel 69 jaar oud, om zich in de verkiezingsstrijd te storten, is daardoor toegenomen. Monti leidt momenteel als technocraat de Italiaanse regering, maar heeft zijn ontslag ingediend.