De Italianen spreken al van de 'mirakelman', want de politieke come-back van Silvio Berlusconi kan op zijn zachtst gezegd opmerkelijk worden genoemd.

De linkse coalitie van Pier Luigi Bersani zou weliswaar een kleine meerderheid in het parlement hebben gehaald, maar niet in de senaat.

Daar is inderdaad Silvio Berlusconi de grote spelbreker. Zonder meerderheid in de senaat wordt het bijzonder moeilijk om besparingen door te voeren, gezien de beloftes die de ex-premier in de verkiezingsstrijd heeft gedaan. Het is bepaald onduidelijk hoe het nu verder moet.

De Italianen spreken al van de 'mirakelman', want de politieke come-back van Silvio Berlusconi kan op zijn zachtst gezegd opmerkelijk worden genoemd. De linkse coalitie van Pier Luigi Bersani zou weliswaar een kleine meerderheid in het parlement hebben gehaald, maar niet in de senaat. Daar is inderdaad Silvio Berlusconi de grote spelbreker. Zonder meerderheid in de senaat wordt het bijzonder moeilijk om besparingen door te voeren, gezien de beloftes die de ex-premier in de verkiezingsstrijd heeft gedaan. Het is bepaald onduidelijk hoe het nu verder moet.