De blikken zijn eens te meer gericht op Italië, waar de overheid tussen 3 en 3,50 miljard euro wil ophalen via het emitteren van obligaties. De emissie kan een goede barometer vormen over de stemming waar in de beleggers naar Italiaanse staatsobligaties kijken.

Die stemming werd nogmaals half bedorven door de verklaringen die ex-premier Silvio Berlusconi afgelopen weekend heeft afgelegd. Berlusconi verklaarde in het publiek dat de voormalige dictator Benito Mussolini, een bondgenoot van Italië, ook goede dingen heeft gedaan.

De blikken zijn eens te meer gericht op Italië, waar de overheid tussen 3 en 3,50 miljard euro wil ophalen via het emitteren van obligaties. De emissie kan een goede barometer vormen over de stemming waar in de beleggers naar Italiaanse staatsobligaties kijken. Die stemming werd nogmaals half bedorven door de verklaringen die ex-premier Silvio Berlusconi afgelopen weekend heeft afgelegd. Berlusconi verklaarde in het publiek dat de voormalige dictator Benito Mussolini, een bondgenoot van Italië, ook goede dingen heeft gedaan.