Deze overeenkomst zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers Ierland helpen om in de nabije toekomst terug te kunnen keren naar de kapitaalmarkt.

De Italiaanse en Spaanse rentes stegen de afgelopen tijd. De Italiaanse oud premier Berlusconi doet het steeds beter in de peilingen en het verschil met koploper Bersani neemt af.

De verkiezingen zijn gepland op 24 en 25 februari. De Italiaanse 10-jaars rente steeg deze week met 22 bp naar 4,55%.

In Spanje is minister Rajoy beschuldigd van corruptie. Spanje heeft donderdag eur 4,61 mrd opgehaald, iets meer dan de eur 4,5 mrd die vooraf als doel was gesteld.

Spanje gaf leningen uit met een looptijd tot 2015, 2018 en 2029. Het feit dat er meer is opgehaald kan een positief teken zijn.

Het kan echter ook betekenen dat men bang is dat de rente de komende weken verder zal oplopen en dat men het verstandig acht om nu alvast wat extra op te halen. De Spaanse 10-jaars rente steeg met 12 bp naar 5,33%.

Deze overeenkomst zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers Ierland helpen om in de nabije toekomst terug te kunnen keren naar de kapitaalmarkt. De Italiaanse en Spaanse rentes stegen de afgelopen tijd. De Italiaanse oud premier Berlusconi doet het steeds beter in de peilingen en het verschil met koploper Bersani neemt af. De verkiezingen zijn gepland op 24 en 25 februari. De Italiaanse 10-jaars rente steeg deze week met 22 bp naar 4,55%. In Spanje is minister Rajoy beschuldigd van corruptie. Spanje heeft donderdag eur 4,61 mrd opgehaald, iets meer dan de eur 4,5 mrd die vooraf als doel was gesteld. Spanje gaf leningen uit met een looptijd tot 2015, 2018 en 2029. Het feit dat er meer is opgehaald kan een positief teken zijn. Het kan echter ook betekenen dat men bang is dat de rente de komende weken verder zal oplopen en dat men het verstandig acht om nu alvast wat extra op te halen. De Spaanse 10-jaars rente steeg met 12 bp naar 5,33%.