De Italiaanse politiek is al jaren voor buitenstaanders onbegrijpelijk. De vele wisselingen in de regering zijn daar een basis voor. Al moet worden gezegd dat Nederland een inhaalslag aan het maken is.

Ook nu is het een gecompliceerde situatie. Berlusconi is door een onafhankelijke rechter veroordeeld voor belastingontduiking en moet derhalve zijn senaatszetel opgeven.

Om dat te voorkomen zal de vrijheidspartij van Berlusconi zich terugtrekken uit de regering. En het is dan aan de president Napolitano te beslissen om verkiezingen uit te schrijven.

De Italiaanse politiek is al jaren voor buitenstaanders onbegrijpelijk. De vele wisselingen in de regering zijn daar een basis voor. Al moet worden gezegd dat Nederland een inhaalslag aan het maken is. Ook nu is het een gecompliceerde situatie. Berlusconi is door een onafhankelijke rechter veroordeeld voor belastingontduiking en moet derhalve zijn senaatszetel opgeven. Om dat te voorkomen zal de vrijheidspartij van Berlusconi zich terugtrekken uit de regering. En het is dan aan de president Napolitano te beslissen om verkiezingen uit te schrijven.