Berkshire Hathaway ontving de warrants toen het de Amerikaanse zakenbank tijdens de financiële crisis uit de brand hielp met een kapitaalinjectie.

Die gaven het investeringsvehikel van Warren Buffet het recht om 43,5 miljoen nieuwe aandelen te kopen tegen USD 115 per stuk.

De aangepaste voorwaarden geven Berkshire het recht om aandelen af te nemen tegen de gemiddelde koers van tien handelsdagen voor 1 oktober maal 43,5 miljoen. Dat is het equivalent van negen tot tien miljoen aandelen.

De waarde van het aandeel Goldman Sachs leidt niet onder de deal omdat de 43,5 miljoen aandelen nooit volledig zijn opgeteld bij het totale aantal vrij verhandelbare aandelen.

Het aantal aandelen dat zou worden uitgegeven onder de oude en nieuwe voorwaarden blijft ongeveer gelijk. Dat houdt een verwatering in van het aandelenkapitaal met circa 6 tot 7%, wat de boekwaarde per aandeel zou drukken met 1 tot 2%. ABN Amro is neutraal voor Berkshire.

Berkshire Hathaway ontving de warrants toen het de Amerikaanse zakenbank tijdens de financiële crisis uit de brand hielp met een kapitaalinjectie. Die gaven het investeringsvehikel van Warren Buffet het recht om 43,5 miljoen nieuwe aandelen te kopen tegen USD 115 per stuk. De aangepaste voorwaarden geven Berkshire het recht om aandelen af te nemen tegen de gemiddelde koers van tien handelsdagen voor 1 oktober maal 43,5 miljoen. Dat is het equivalent van negen tot tien miljoen aandelen. De waarde van het aandeel Goldman Sachs leidt niet onder de deal omdat de 43,5 miljoen aandelen nooit volledig zijn opgeteld bij het totale aantal vrij verhandelbare aandelen. Het aantal aandelen dat zou worden uitgegeven onder de oude en nieuwe voorwaarden blijft ongeveer gelijk. Dat houdt een verwatering in van het aandelenkapitaal met circa 6 tot 7%, wat de boekwaarde per aandeel zou drukken met 1 tot 2%. ABN Amro is neutraal voor Berkshire.