Die posities zijn niet altijd winstgevend, zoals bleek uit de interimresultaten die Berkshire Hathaway afgelopen vrijdag bekendmaakte. De nettowinst bleek met 40% te zijn gedaald en dit ondanks een hogere winst bij de operationele activiteiten van de groep.

Berkshire Hathaway boekte namelijk een verlies van 1,40 miljard dollar op derivatenposities. Veel van die posities zijn gelinkt aan de prestaties van vier belangrijkste beursindices.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren realiseerde Berkshire Hathaway een nettowinst per aandeel van 1866 dollar, tegenover 1147 dollar tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 1360,44 dollar.

Die posities zijn niet altijd winstgevend, zoals bleek uit de interimresultaten die Berkshire Hathaway afgelopen vrijdag bekendmaakte. De nettowinst bleek met 40% te zijn gedaald en dit ondanks een hogere winst bij de operationele activiteiten van de groep. Berkshire Hathaway boekte namelijk een verlies van 1,40 miljard dollar op derivatenposities. Veel van die posities zijn gelinkt aan de prestaties van vier belangrijkste beursindices. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren realiseerde Berkshire Hathaway een nettowinst per aandeel van 1866 dollar, tegenover 1147 dollar tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 1360,44 dollar.