Vraag is echter of er nog wel ruimte is voor een verdere daling. Het ziet er namelijk steeds meer naar uit dat de jarenlange bull markt voor obligaties ten einde loopt. Wanneer we in een berenmarkt zijn beland, zou die wel eens jarenlang kunnen blijven aanslepen.

Een berenmarkt voor obligaties kan een revolver op het hart van het financieel systeem richten, want de rente op lange termijn kan dan door het plafond schieten. Het laatste wat de wereldeconomie en bij uitbreiding de financiële markten kan gebruiken, is een hoge rentestand.

Vraag is echter of er nog wel ruimte is voor een verdere daling. Het ziet er namelijk steeds meer naar uit dat de jarenlange bull markt voor obligaties ten einde loopt. Wanneer we in een berenmarkt zijn beland, zou die wel eens jarenlang kunnen blijven aanslepen. Een berenmarkt voor obligaties kan een revolver op het hart van het financieel systeem richten, want de rente op lange termijn kan dan door het plafond schieten. Het laatste wat de wereldeconomie en bij uitbreiding de financiële markten kan gebruiken, is een hoge rentestand.