Ben Bernanke zei niet dadelijk een verklaring bij de hand te hebben voor het oplopen van de rente, maar volgens Paulsen kan de rentestijging niet los worden gezien van de verbeterde economische vooruitzichten. Het vertrouwen in de Amerikaanse economie is duidelijk toegenomen.

De toename van dat vertrouwen manifesteerde zich het eerst op de beurs, maar heeft zich inmiddels ook uitgebreid naar de obligatiemarkt.

Volgens Paulsen is dat niet meer dan de logica zelf. We gaan een berenmarkt voor obligaties tegemoet, waar het moeilijk in zal worden om nog geld te verdienen.

Ben Bernanke zei niet dadelijk een verklaring bij de hand te hebben voor het oplopen van de rente, maar volgens Paulsen kan de rentestijging niet los worden gezien van de verbeterde economische vooruitzichten. Het vertrouwen in de Amerikaanse economie is duidelijk toegenomen. De toename van dat vertrouwen manifesteerde zich het eerst op de beurs, maar heeft zich inmiddels ook uitgebreid naar de obligatiemarkt. Volgens Paulsen is dat niet meer dan de logica zelf. We gaan een berenmarkt voor obligaties tegemoet, waar het moeilijk in zal worden om nog geld te verdienen.