Hierbij dient wel opgemerkt dat de koffiemarkt anders in elkaar steekt dan de andere grondstoffenmarkten.

Op de eerste plaat is deze markt volatieler dan andere markten, waardoor veel speculanten worden aangetrokken. Dat betekent ook dat de marges in de koffiehandel hoger liggen. Het komt er dan ook aan om met duidelijke stop losses te werken, zoniet dreigen grote verliezen.

Vooral de weersomstandigheden in Brazilië, de grootste koffieproducent in de wereld, spelen een rol bij de prijszetting. De meeste koffiehandelaren zijn van mening dat de prijs stilaan een bodem heeft bereikt, in de komende weken zou een pond koffie weer duurder kunnen worden.

Hierbij dient wel opgemerkt dat de koffiemarkt anders in elkaar steekt dan de andere grondstoffenmarkten. Op de eerste plaat is deze markt volatieler dan andere markten, waardoor veel speculanten worden aangetrokken. Dat betekent ook dat de marges in de koffiehandel hoger liggen. Het komt er dan ook aan om met duidelijke stop losses te werken, zoniet dreigen grote verliezen. Vooral de weersomstandigheden in Brazilië, de grootste koffieproducent in de wereld, spelen een rol bij de prijszetting. De meeste koffiehandelaren zijn van mening dat de prijs stilaan een bodem heeft bereikt, in de komende weken zou een pond koffie weer duurder kunnen worden.