Die dag zou namelijk het schuldenplafond worden bereikt. Algemeen wordt verwacht dat er op het laatste moment nog een oplossing zal worden gevonden, maar Goldman Sachs waarschuwt toch dat het schuldenplafond onverwachte economische gevolgen kan hebben.

De vrees bestaat namelijk dat het schuldenplafond het Amerikaanse ministerie van Financiën er toe zal aansporen om het begrotingstekort te verkleinen, wat onvermijdelijk via besparingen zou moeten gebeuren. Het bereiken van het schuldenplafond kan de Verenigde Staten uiteindelijk meer dan 4% BBP groei kosten.

Die dag zou namelijk het schuldenplafond worden bereikt. Algemeen wordt verwacht dat er op het laatste moment nog een oplossing zal worden gevonden, maar Goldman Sachs waarschuwt toch dat het schuldenplafond onverwachte economische gevolgen kan hebben. De vrees bestaat namelijk dat het schuldenplafond het Amerikaanse ministerie van Financiën er toe zal aansporen om het begrotingstekort te verkleinen, wat onvermijdelijk via besparingen zou moeten gebeuren. Het bereiken van het schuldenplafond kan de Verenigde Staten uiteindelijk meer dan 4% BBP groei kosten.