Dat blijkt uit het feit dat de waarde van contracten om zich in te dekken tegen een nieuwe daling van de koers van de euro aan het snelste tempo sinds september is gedaald.

Over de afgelopen twee maanden is de koers van de euro met 13% gestegen tegenover de dollar en dat heeft veel analisten er toe gebracht om hun prognoses voor de verhouding euro/dollar te verhogen.

In het vierde kwartaal van vorig jaar gingen de analisten nog uit van een stand van de euro van 1,30 dollar, maar inmiddels is de koers van de euro alweer fors gestegen tot 1,37 dollar.

Dat blijkt uit het feit dat de waarde van contracten om zich in te dekken tegen een nieuwe daling van de koers van de euro aan het snelste tempo sinds september is gedaald. Over de afgelopen twee maanden is de koers van de euro met 13% gestegen tegenover de dollar en dat heeft veel analisten er toe gebracht om hun prognoses voor de verhouding euro/dollar te verhogen. In het vierde kwartaal van vorig jaar gingen de analisten nog uit van een stand van de euro van 1,30 dollar, maar inmiddels is de koers van de euro alweer fors gestegen tot 1,37 dollar.