Maar niet overal haalden de anti-Europeanen hun slag thuis. Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management wijst er dat in Italië Beppo Grillo van de Vijfsterrenbeweging het moest afleggen tegen de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi, wiens regering nog maar drie maanden in het zadel zit.

Daardoor is de hoop toegenomen dat de Italiaanse regering de hoogst noodzakelijke economische en financiële hervormingen zal doorvoeren. In Italië is er dus voorlopig veel minder sprake over frustraties dan in andere Europese landen, wat volgens Juvyns ergens toch wel geruststellend is.

Maar niet overal haalden de anti-Europeanen hun slag thuis. Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management wijst er dat in Italië Beppo Grillo van de Vijfsterrenbeweging het moest afleggen tegen de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi, wiens regering nog maar drie maanden in het zadel zit. Daardoor is de hoop toegenomen dat de Italiaanse regering de hoogst noodzakelijke economische en financiële hervormingen zal doorvoeren. In Italië is er dus voorlopig veel minder sprake over frustraties dan in andere Europese landen, wat volgens Juvyns ergens toch wel geruststellend is.