In de parlementsverkiezingen van februari mocht Grillo rekenen op de steun van 25% van de Italianen, maar inmiddels is dat percentage opgelopen tot 30%.

Alles wijst er op dat er op relatief korte termijn nieuwe parlementsverkiezingen georganiseerd moeten worden, mogelijk al in september.

Die lossen echter niets op wanneer Beppe Grillo zijn opmars gewoon verder zet. Maar dat is nog niet alles: ook Berlusconi blijkt het in de polls nog beter te doen.

De situatie in Italië kan binnen enkele maanden volledig uit de hand lopen, waarna de Europese crisis opnieuw hoog kan oplaaien.

In de parlementsverkiezingen van februari mocht Grillo rekenen op de steun van 25% van de Italianen, maar inmiddels is dat percentage opgelopen tot 30%. Alles wijst er op dat er op relatief korte termijn nieuwe parlementsverkiezingen georganiseerd moeten worden, mogelijk al in september. Die lossen echter niets op wanneer Beppe Grillo zijn opmars gewoon verder zet. Maar dat is nog niet alles: ook Berlusconi blijkt het in de polls nog beter te doen. De situatie in Italië kan binnen enkele maanden volledig uit de hand lopen, waarna de Europese crisis opnieuw hoog kan oplaaien.