Ze hebben in de meeste gevallen Beppe Grillo persoonlijk nog nooit ontmoet en kennen ook elkaar niet. Tenminste, dat was het geval voor afgelopen weekend, wanneer ze voor het eerst een gezamenlijke meeting hielden.

Professor Luca Ricolfi van de universiteit van Turijn is van mening dat nog eerder iets dergelijks in de geschiedenis van de Italiaanse politiek heeft plaatsgewonden.

Hij spreekt onomwonden van een crisis van het systeem. Grillo en zijn aanhangers maken namelijk korte metten met alle heilige huisjes, ze eisen bijvoorbeeld een referendum over de euro.

Zelf omschrijft hij zijn partij als non-politiek, eerder is er sprake van een burgerlijke revolutie. Grillo verwijst in dat verband naar 1789 en 1917.

Ze hebben in de meeste gevallen Beppe Grillo persoonlijk nog nooit ontmoet en kennen ook elkaar niet. Tenminste, dat was het geval voor afgelopen weekend, wanneer ze voor het eerst een gezamenlijke meeting hielden. Professor Luca Ricolfi van de universiteit van Turijn is van mening dat nog eerder iets dergelijks in de geschiedenis van de Italiaanse politiek heeft plaatsgewonden. Hij spreekt onomwonden van een crisis van het systeem. Grillo en zijn aanhangers maken namelijk korte metten met alle heilige huisjes, ze eisen bijvoorbeeld een referendum over de euro. Zelf omschrijft hij zijn partij als non-politiek, eerder is er sprake van een burgerlijke revolutie. Grillo verwijst in dat verband naar 1789 en 1917.