De herverkiezing van Giorgio Napolitano tot Italiaanse president heeft weinig enthousiasme uitgelokt. Buiten het parlement stond een groep demonstranten die hun ongenoegen over de gang van zaken niet onder stoelen of banken staken. Meer protesten zijn in de komende dagen gepland.

Vooral Beppe Grillo, leider van de Vijfsterrenbeweging, schreeuwde moord en brand over de herverkiezing van Napolitano. Hij sprak van een regelrechte staatsgreep en dreigde met harde acties in de komende dagen. Daarmee dreigt de politieke situatie in Italië verder te escaleren.

De herverkiezing van Giorgio Napolitano tot Italiaanse president heeft weinig enthousiasme uitgelokt. Buiten het parlement stond een groep demonstranten die hun ongenoegen over de gang van zaken niet onder stoelen of banken staken. Meer protesten zijn in de komende dagen gepland. Vooral Beppe Grillo, leider van de Vijfsterrenbeweging, schreeuwde moord en brand over de herverkiezing van Napolitano. Hij sprak van een regelrechte staatsgreep en dreigde met harde acties in de komende dagen. Daarmee dreigt de politieke situatie in Italië verder te escaleren.