Volgens Grillo zal Italië door de andere Europese landen zonder enige schroom aan de kant worden gezet zodra de banken uit die landen hun investeringen in Italiaanse staatsobligaties hebben kunnen recuperen. Grillo is voorstander van een referendum over de euro in Italië.

Datzelfde voorstel deed de voormalige Griekse premier Papadoulos in de tweede helft van 2011, waarna de Griekse crisis in een stroomversnelling raakte.

Ook over Mario Monti had Grillo iets te zeggen, deze werd hem als bankroete politicus die alleen door de banken overeind wordt gehouden beschreven.

Volgens Grillo zal Italië door de andere Europese landen zonder enige schroom aan de kant worden gezet zodra de banken uit die landen hun investeringen in Italiaanse staatsobligaties hebben kunnen recuperen. Grillo is voorstander van een referendum over de euro in Italië. Datzelfde voorstel deed de voormalige Griekse premier Papadoulos in de tweede helft van 2011, waarna de Griekse crisis in een stroomversnelling raakte. Ook over Mario Monti had Grillo iets te zeggen, deze werd hem als bankroete politicus die alleen door de banken overeind wordt gehouden beschreven.