Het groeicijfer in de eurozone kwam tijdens het eerste kwartaal boven de verwachtingen uit. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg op kwartaalbasis met 0,8 procent terwijl op een verhoging met slechts 0,6 procent werd gerekend.

Aurubis, de grootste Europese kopersmelter, verwacht dat ook in 2011 de vraag naar geraffineerd koper hoger zal liggen dan het aanbod. De kopervoorraden op de London Metal Exchange (LME) bevinden zich 35 procent boven het niveau van begin

december.

In Shanghai zijn de kopervoorraden echter afgenomen naar het laagste niveau in bijna zeven maanden. China voerde volgens Royal Bank of Scotland tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 23 procent minder koper in dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

Het groeicijfer in de eurozone kwam tijdens het eerste kwartaal boven de verwachtingen uit. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg op kwartaalbasis met 0,8 procent terwijl op een verhoging met slechts 0,6 procent werd gerekend. Aurubis, de grootste Europese kopersmelter, verwacht dat ook in 2011 de vraag naar geraffineerd koper hoger zal liggen dan het aanbod. De kopervoorraden op de London Metal Exchange (LME) bevinden zich 35 procent boven het niveau van begin december. In Shanghai zijn de kopervoorraden echter afgenomen naar het laagste niveau in bijna zeven maanden. China voerde volgens Royal Bank of Scotland tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 23 procent minder koper in dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.