De uitkomst van de nachtelijke vergaderingen van de Eurotop blijken telkens weer een afweging te zijn van tijdelijke machtsverhoudingen: Cyprus heeft hierbij -naast zijn desastreuze politieke keuzes uit het verleden, die het alleen aan zichzelf kan verwijten- het nadeel zeer klein te zijn , zodat het op zich geen systeemcrisis in de eurozone kan uitlokken.

Het land staat dan ook weerloos en moet vandaar zeer verregaande maatregelen ondergaan, die wellicht in Griekenland en zeker in Spanje nooit aanvaard zouden worden.

De uitkomst van de nachtelijke vergaderingen van de Eurotop blijken telkens weer een afweging te zijn van tijdelijke machtsverhoudingen: Cyprus heeft hierbij -naast zijn desastreuze politieke keuzes uit het verleden, die het alleen aan zichzelf kan verwijten- het nadeel zeer klein te zijn , zodat het op zich geen systeemcrisis in de eurozone kan uitlokken. Het land staat dan ook weerloos en moet vandaar zeer verregaande maatregelen ondergaan, die wellicht in Griekenland en zeker in Spanje nooit aanvaard zouden worden.