Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bleef het afgelopen kwartaal 3% onder de gemiddelde verwachting steken. Bij de belangrijke vitamines- en voedingssupplementendivisie schoot de EBITDA 2% tekort, terwijl de prijzen gemiddeld met 3% daalden in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Het speciaalchemiebedrijf handhaafde de verwachting dit jaar een bedrijfsresultaat te halen van circa EUR 1,4 miljard. Zelf gaan wij uit van EUR 1,351 miljard.

De marges en het rendement op investeringen zijn hoog bij het meest defensieve bedrijfsonderdeel van DSM: vitamines- en voedingssupplementendivisie, goed voor 70% van het operationele resultaat.

De prestaties van de meer cyclische activiteiten, de grondstof caprolactam voor nylon en plastic in het bijzonder, zullen verbeteren door kostenbesparingen en meer vraag uit Europa en China later dit jaar.

Het opwaarts potentieel is echter beperkt en het aandeel DSM is niet goedkoop geprijsd. Het dividend per aandeel is met EUR 1,50 in lijn met onze verwachting. ABN Amro heeft een advies houden.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bleef het afgelopen kwartaal 3% onder de gemiddelde verwachting steken. Bij de belangrijke vitamines- en voedingssupplementendivisie schoot de EBITDA 2% tekort, terwijl de prijzen gemiddeld met 3% daalden in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het speciaalchemiebedrijf handhaafde de verwachting dit jaar een bedrijfsresultaat te halen van circa EUR 1,4 miljard. Zelf gaan wij uit van EUR 1,351 miljard. De marges en het rendement op investeringen zijn hoog bij het meest defensieve bedrijfsonderdeel van DSM: vitamines- en voedingssupplementendivisie, goed voor 70% van het operationele resultaat. De prestaties van de meer cyclische activiteiten, de grondstof caprolactam voor nylon en plastic in het bijzonder, zullen verbeteren door kostenbesparingen en meer vraag uit Europa en China later dit jaar. Het opwaarts potentieel is echter beperkt en het aandeel DSM is niet goedkoop geprijsd. Het dividend per aandeel is met EUR 1,50 in lijn met onze verwachting. ABN Amro heeft een advies houden.