De koersen van de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties stegen voor de eerste keer in drie dagen, waarbij het herstel van de obligatiekoersen de vraag naar perifere staatsobligaties een duwtje in de rug gaven. Veel beleggers zijn nog steeds op zoek naar rendement.

Dat vinden ze helaas niet bij Duitse staatsobligaties, die dan ook wat terrein moesten prijsgeven. Anderzijds maakten de Oostenrijkse staatsobligaties per saldo pas op de plaats nadat dit land er vandaag met succes in slaagde om voor 1,50 miljard euro aan obligaties te plaatsen.

De koersen van de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties stegen voor de eerste keer in drie dagen, waarbij het herstel van de obligatiekoersen de vraag naar perifere staatsobligaties een duwtje in de rug gaven. Veel beleggers zijn nog steeds op zoek naar rendement. Dat vinden ze helaas niet bij Duitse staatsobligaties, die dan ook wat terrein moesten prijsgeven. Anderzijds maakten de Oostenrijkse staatsobligaties per saldo pas op de plaats nadat dit land er vandaag met succes in slaagde om voor 1,50 miljard euro aan obligaties te plaatsen.