Ivan Van de Cloot zette drie sterke punten van Fortis op een rijtje. Het is een grote bank met 4 miljoen klanten, wat voor elke internationale bank interessant is.

Het gemotiveerd en hoogopgeleid personeel is er verantwoordelijk voor dat de bank nog steeds draait. Bovendien is de bank nog steeds winstgevend.

Er zijn volgens Ivan Van de Cloot echter ook drie zwakke elementen op te sommen. De bank heeft zich te ver gewaagd op de markt voor rommelkredieten, waarbij het onzeker is of daar Fortis Holding of de Belgische staat voor moeten opdraaien.

Er is ook nog de juridische onzekerheid, want de aandeelhouders maken nog altijd aanspraken op de bank. Tenslotte is ook manier van financiering een heikel punt. Fortis is erg afhankelijk van de interbancaire markt.

Die functioneert nu weer min of meer normaal, maar is in oktober vrijwel stilgevallen. Hetzelfde zou zich opnieuw kunnen voordoen.

Ivan Van de Cloot zette drie sterke punten van Fortis op een rijtje. Het is een grote bank met 4 miljoen klanten, wat voor elke internationale bank interessant is. Het gemotiveerd en hoogopgeleid personeel is er verantwoordelijk voor dat de bank nog steeds draait. Bovendien is de bank nog steeds winstgevend. Er zijn volgens Ivan Van de Cloot echter ook drie zwakke elementen op te sommen. De bank heeft zich te ver gewaagd op de markt voor rommelkredieten, waarbij het onzeker is of daar Fortis Holding of de Belgische staat voor moeten opdraaien. Er is ook nog de juridische onzekerheid, want de aandeelhouders maken nog altijd aanspraken op de bank. Tenslotte is ook manier van financiering een heikel punt. Fortis is erg afhankelijk van de interbancaire markt. Die functioneert nu weer min of meer normaal, maar is in oktober vrijwel stilgevallen. Hetzelfde zou zich opnieuw kunnen voordoen.