De centrale bank heeft met andere woorden met een kanon op een muis geschoten. Ze heeft sloten vol geld in het systeem gestopt om de economie te doen groeien, maar die groei is niet recht evenredig met de geïnvesteerde bedragen. De relatie tussen de beurzen en de balans van de FED is daardoor helemaal verstoord.

Ray Dalio vreest echter dat de FED aan het einde van haar latijn is. Haar benzinetank is bijna leeg, zodat het eigenlijk al niet meer uitmaakt of de centrale bank al dan niet zal taperen. De vraag is wat er zal gebeuren wanneer plots duidelijk zou worden dat er geen brandstof meer beschikbaar is.

De centrale bank heeft met andere woorden met een kanon op een muis geschoten. Ze heeft sloten vol geld in het systeem gestopt om de economie te doen groeien, maar die groei is niet recht evenredig met de geïnvesteerde bedragen. De relatie tussen de beurzen en de balans van de FED is daardoor helemaal verstoord. Ray Dalio vreest echter dat de FED aan het einde van haar latijn is. Haar benzinetank is bijna leeg, zodat het eigenlijk al niet meer uitmaakt of de centrale bank al dan niet zal taperen. De vraag is wat er zal gebeuren wanneer plots duidelijk zou worden dat er geen brandstof meer beschikbaar is.