De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in juni sterker dan verwacht gestegen, dit als gevolg van de hogere benzineprijzen. De economen maken zich over die evolutie echter niet te veel zorgen, want de onderliggende inflatie loopt voorlopig niet zo veel gevaren op.

Volgens het Labor Department is de Consumer Price Index met een half procent gestegen en dat was de grootste stijging sinds februari van dit jaar. De stijging mocht voor twee derde op rekening van de benzineprijzen worden geschreven. Er was slechts gerekend op een stijging met 0,30%.

De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in juni sterker dan verwacht gestegen, dit als gevolg van de hogere benzineprijzen. De economen maken zich over die evolutie echter niet te veel zorgen, want de onderliggende inflatie loopt voorlopig niet zo veel gevaren op. Volgens het Labor Department is de Consumer Price Index met een half procent gestegen en dat was de grootste stijging sinds februari van dit jaar. De stijging mocht voor twee derde op rekening van de benzineprijzen worden geschreven. Er was slechts gerekend op een stijging met 0,30%.