Tom Kloza, chief oil analyst bij de Oil Price Information Service, verwacht dat de benzineprijs in de komende dagen nog met minstens 10 tot 15 dollarcent gaat stijgen.

Sinds begin februari moeten de Amerikanen al meer dan 4% meer betalen voor hun benzine, een gallon gasoline kost gemiddeld (bekeken over heel het grondgebied van de VS) nu 3,35 dollar.

In sommige staten, zoals bijvoorbeeld Hawaï, is de prijs voor een gallon al gestegen tot 3,75 dollar. Het lijkt niet meer zo lang te gaan duren alvorens de kaap van 4 dollar zal worden bereikt.

Tom Kloza, chief oil analyst bij de Oil Price Information Service, verwacht dat de benzineprijs in de komende dagen nog met minstens 10 tot 15 dollarcent gaat stijgen. Sinds begin februari moeten de Amerikanen al meer dan 4% meer betalen voor hun benzine, een gallon gasoline kost gemiddeld (bekeken over heel het grondgebied van de VS) nu 3,35 dollar. In sommige staten, zoals bijvoorbeeld Hawaï, is de prijs voor een gallon al gestegen tot 3,75 dollar. Het lijkt niet meer zo lang te gaan duren alvorens de kaap van 4 dollar zal worden bereikt.