In zijn toespraak over het Senate Banking Committee repte FED-president Ben Bernanke met geen woord over een verdere monetaire verruiming. Hij stelde wel dat de Amerikaanse centrale bank klaar was om verdere actie te ondernemen om de economie te ondersteunen.

Zowel de economie als de Europese financiële markten stonden volgens Bernanke nog steeds onder grote financiële druk. Volgens de minuten van de laatste FED-meeting was het FOMC verdeeld over een verdere verruiming van de monetaire politiek.

Koers Coca-Cola toch hoger

Verschillende grote bedrijven maakten vanmiddag de kwartaalcijfers bekend en Coca-Cola was er daar eentje van. Het bedrijf kondigde aan de omzet over de verslagperiode 13,09 miljar dollar bedroeg, of een stijging met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Zonder rekening te houden met eenmalige items was er een winst per aandeel van 1,22 dollar, waar de analisten op maar 1,19 dollar gerekend hadden. Eerder deze maand ging het bedrijf akkoord met een stock split, de eerste van het bedrijf in zowat 16 jaar.

In zijn toespraak over het Senate Banking Committee repte FED-president Ben Bernanke met geen woord over een verdere monetaire verruiming. Hij stelde wel dat de Amerikaanse centrale bank klaar was om verdere actie te ondernemen om de economie te ondersteunen. Zowel de economie als de Europese financiële markten stonden volgens Bernanke nog steeds onder grote financiële druk. Volgens de minuten van de laatste FED-meeting was het FOMC verdeeld over een verdere verruiming van de monetaire politiek. Koers Coca-Cola toch hoger Verschillende grote bedrijven maakten vanmiddag de kwartaalcijfers bekend en Coca-Cola was er daar eentje van. Het bedrijf kondigde aan de omzet over de verslagperiode 13,09 miljar dollar bedroeg, of een stijging met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige items was er een winst per aandeel van 1,22 dollar, waar de analisten op maar 1,19 dollar gerekend hadden. Eerder deze maand ging het bedrijf akkoord met een stock split, de eerste van het bedrijf in zowat 16 jaar.