Die reacties zijn dus voorspelbaar: na een aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank de inkoop van eigen staatsobligaties met 10 tot 15% zoul terugschroeven, zal de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsrente in één vlotte beweging door de kaap van 3% vliegen.

De bezitters van Amerikaanse staatsobligaties zullen in allerijl verkopen en dat zit Bernanke met een levensgroot probleem opgezadeld. Hij zal uiteindelijk weinig anders kunnen dan met het schaamrood op de kaken aankondigen dat het allemaal maar een grapje is geweest. Het programma van quantative easing zal vervolgens gewoon verder gezet worden.

Die reacties zijn dus voorspelbaar: na een aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank de inkoop van eigen staatsobligaties met 10 tot 15% zoul terugschroeven, zal de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsrente in één vlotte beweging door de kaap van 3% vliegen. De bezitters van Amerikaanse staatsobligaties zullen in allerijl verkopen en dat zit Bernanke met een levensgroot probleem opgezadeld. Hij zal uiteindelijk weinig anders kunnen dan met het schaamrood op de kaken aankondigen dat het allemaal maar een grapje is geweest. Het programma van quantative easing zal vervolgens gewoon verder gezet worden.