Inderdaad ging hij meteen aan de slag om de deflatie aan te pakken. Eén van zijn eerste speeches droeg als titel"Deflation: Making Sure It Doesn't Happen Here". Ben Bernanke werd dus ingehuurd om de deflatie te bestrijden, iets wat hij meteen ook begon te doen.

Het gevolg van zijn optreden is volgens Tyler Durden van Zero Hedge dat de Verenigde Staten nu met één van de grootste inflatieperiodes in de geschiedenis geconfronteerd dreigt te worden. De Amerikaanse centrale bank heeft nogmaals aangetoond dat ze achter de feiten aanholt en de situatie voortdurend verkeerd inschat.

Inderdaad ging hij meteen aan de slag om de deflatie aan te pakken. Eén van zijn eerste speeches droeg als titel"Deflation: Making Sure It Doesn't Happen Here". Ben Bernanke werd dus ingehuurd om de deflatie te bestrijden, iets wat hij meteen ook begon te doen. Het gevolg van zijn optreden is volgens Tyler Durden van Zero Hedge dat de Verenigde Staten nu met één van de grootste inflatieperiodes in de geschiedenis geconfronteerd dreigt te worden. De Amerikaanse centrale bank heeft nogmaals aangetoond dat ze achter de feiten aanholt en de situatie voortdurend verkeerd inschat.