FED-voorzitter Ben Bernankel verklaarde vanmiddag dat de rente in de Verenigde Staten nog geruime tijd laag zal blijven, gezien de hoge werkloosheidsgraad is er nog altijd geen ruimte voor een verhoging van de rente. Daarmee geeft Bernanke aan dat er voorlopig geen wijziging in de monetaire politiek zal plaatsvinden.

Dat verklaart meteen waarom de obligatiekoersen opnieuw in de lucht inschieten, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is teruggevallen tot onder het niveau van 1,90%. Goud wordt opnieuw wat duurder en krijgt de kaap van 1600 dollar in het vizier, de olieprijs blijft kwakkelen.

FED-voorzitter Ben Bernankel verklaarde vanmiddag dat de rente in de Verenigde Staten nog geruime tijd laag zal blijven, gezien de hoge werkloosheidsgraad is er nog altijd geen ruimte voor een verhoging van de rente. Daarmee geeft Bernanke aan dat er voorlopig geen wijziging in de monetaire politiek zal plaatsvinden. Dat verklaart meteen waarom de obligatiekoersen opnieuw in de lucht inschieten, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is teruggevallen tot onder het niveau van 1,90%. Goud wordt opnieuw wat duurder en krijgt de kaap van 1600 dollar in het vizier, de olieprijs blijft kwakkelen.