Bernanke verwacht niet dat de werkloosheidsgraad voor 2016 zal terugvallen onder 6%. Het is volgens hem daarom veel te vroeg om de ondersteuningsmaatregelen al in te trekken. De FED zal met andere woorden Amerikaanse staatsobligaties blijven inkopen.

Ook de rente zal nog geruime tijd laag blijven. De huidige rentepolitiek is volgens Bernanke succesvol, er zouden veel minder nieuwe jobs zijn gecreëerd wanneer er niet was ingegrepen. Anderzijds is het volgens de president duidelijk dat er nog een lange weg valt af te leggen.

Bernanke verwacht niet dat de werkloosheidsgraad voor 2016 zal terugvallen onder 6%. Het is volgens hem daarom veel te vroeg om de ondersteuningsmaatregelen al in te trekken. De FED zal met andere woorden Amerikaanse staatsobligaties blijven inkopen. Ook de rente zal nog geruime tijd laag blijven. De huidige rentepolitiek is volgens Bernanke succesvol, er zouden veel minder nieuwe jobs zijn gecreëerd wanneer er niet was ingegrepen. Anderzijds is het volgens de president duidelijk dat er nog een lange weg valt af te leggen.