Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank staatsobligaties zal blijven inkopen, wat een stevige pijler onder de beurs blijft leggen. De werkloosheidsgraad ligt in de Verenigde Staten nog steeds hoog, terwijl anderzijds de overheidsbesparingen een remmend effect zullen blijven uitoefenen.

Chris Bertelsen van Global Financial Private Capital is van mening dat zowel quantative easing als de nulrente langer kunnen blijven duren dan aanvankelijk was aangenomen. Onrechtstreeks wil dat zeggen dat de beurskoersen vanuit de hoek van de FED nog op geruime tijd op steun kunnen rekenen.

Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank staatsobligaties zal blijven inkopen, wat een stevige pijler onder de beurs blijft leggen. De werkloosheidsgraad ligt in de Verenigde Staten nog steeds hoog, terwijl anderzijds de overheidsbesparingen een remmend effect zullen blijven uitoefenen. Chris Bertelsen van Global Financial Private Capital is van mening dat zowel quantative easing als de nulrente langer kunnen blijven duren dan aanvankelijk was aangenomen. Onrechtstreeks wil dat zeggen dat de beurskoersen vanuit de hoek van de FED nog op geruime tijd op steun kunnen rekenen.