Ben Bernanke verliest zienderogen zijn greep op de rentevoeten, wanneer de rente doorstijgt boven 3% kan ze snel verder naar 4%. De Amerikaanse centrale bank koopt elke maand nog steeds voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties in, maar dat blijkt niet langer te volstaan.

De FED houdt weliswaar haar basisrente nog steeds laag, maar wordt nu in snelheid gepakt door de obligatiemarkt. De beurs kan dus niet langer meer rekenen op lage rentevoeten als steuntje in de rug en dat zal vroeg of laat gevolgen hebben. Een correctie op Wall Street wordt stilaan onvermijdelijk.

Ben Bernanke verliest zienderogen zijn greep op de rentevoeten, wanneer de rente doorstijgt boven 3% kan ze snel verder naar 4%. De Amerikaanse centrale bank koopt elke maand nog steeds voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties in, maar dat blijkt niet langer te volstaan. De FED houdt weliswaar haar basisrente nog steeds laag, maar wordt nu in snelheid gepakt door de obligatiemarkt. De beurs kan dus niet langer meer rekenen op lage rentevoeten als steuntje in de rug en dat zal vroeg of laat gevolgen hebben. Een correctie op Wall Street wordt stilaan onvermijdelijk.